Korhoz illő, modern elegancia

Korhoz illő, modern elegancia

Anna-báli divat a klasszikus értékek jegyében

Számtalan újítással várja a vendégeket július 23-án a 2016-os Anna-bál, amely 191 év után is megőrizte bájosságát, kedvességét. Az év legmeghatározóbb társasági eseménye Európában is egyedülálló tradícióval bír, speciális menüvel, neves művészek által szolgáltatott zenével és jó hangulattal várja az előkelő közönséget.

A bálok formális megjelenést kívánnak, s a balatonfüredi Anna-bálnak is megvannak a maga írott, íratlan és szokásügyi szabályai. Az írott szabály mindig azt mondja, hogy a bálon való megjelenésnek meg kell felelnie a meghívón megjelölt öltözetnek. Az Anna-báli megjelenés a férfiaknak szmokingot, a nőknek estélyi ruhát jelent.

Schiffer Miklós közel tíz éve követi nyomon az Anna-bál hagyományait. A stílustanácsadó idén is zsűri elnökként vesz részt az eseményen, amely a mai napig őrzi klasszikus értékeit.

– Közel tíz éve követem nyomon a bált, nemcsak jelen vagyok, de zsűrizek is. Azt látom, hogy az Anna-bált komolyan veszi a közönség és szeretik az emberek. Örömmel jönnek el és szívesen tartják be ennek az elegáns bálnak az öltözködési szabályait. Száz évvel ezelőtt nyilván teljesen más volt a bál, de maguk az emberek is teljesen másként öltözködtek. Ma felszabadult, casual, laza világot élünk, a papucscipők korát, amikor mindenki zokni nélkül jár, a nők pedig shortot hordanak a hosszú, krinolin szoknyák és fűzők helyett. Tehát rengeteg dolog változott az évek során, de a bál adott korhoz passzoló eleganciája továbbra is megmaradt. Az Anna-bál az egyik legelegánsabb társasági rendezvény – mondta Schiffer Miklós, stílustanácsadó.

Magyarország legnagyobb tradíciójú eseményén az első bálozó lányok általában mind fehér ruhában vonulnak fel. Ez a szűziesség és ártatlanság öltözetben megnyilvánuló üzenete. Ugyanakkor a bálozó hölgyek ma már nem a bonyolult mozgásra kényszerítő nagyestélyiket, sokkal inkább a modernebb, a mai kor igényeinek megfelelő ruhákat részesítik előnyben. 2016-ban ismét megcsodálhatják a vendégek az ifjú hölgyek ragyogását, akik közül az est folyamán bálkirálynőt választ a közönség és a szakmai zsűri.

Az Anna-bál nem szépségkirálynő-választás és nem is modellverseny, hiszen itt a lányok nem vonulnak fel fürdőruhában. Alkalmi ruhába öltözött szépségeket látunk, akiknek elsősorban a báját, kisugárzását és kedvességét veszik figyelembe az ítészek.

www.annabal.hu

www.balatonfured.hu