Purgel Réka a 194. Anna-bál szépe

A kisvárdai 23 éves Purgel Rékát választották a 194. Anna-bál szépének. Az első udvarhölgy a 19 éves budapesti Krulik Dalma, a második udvarhölgy pedig a 16 éves komáromi Császár Ágnes lett. A bál szépe korábban még szakdolgozatot is írt a bálról.

Káel Csaba: Komolyan veszem az operettet

Festőművésznek készült, lehetett volna élsportoló is, majd Műszaki Egyetemen szerzett szerkezetépítő-mérnöki diplomát, a Színművészeti Egyetemen többek között Makk Károly volt a mestere. Több műfajban mozog otthonosan, számtalan videoklip, reklámfilm fűződik a nevéhez, a nemzetközi művészeti szcénában opera- és filmrendezéseiről ismert. A Müpa vezérigazgatója, ő rendezte a budapesti FINA Világbajnokság nyitó előadását. Most a moszkvai Bolsoj után az Anna-bálra rendez operett műsort. Káel Csabával beszélgettünk.

Báli menü - A Fehér Házban is ezt tálalják

Kilencedik alkalommal készíti az Anna-bál gálavacsoráját Tóth József séf. Minden évben maga állítja össze a vendégek asztalára kerülő ételsort, amit előtte többszöri próbafőzésen tesztel. Idén egy régóta vágyott különlegességgel készül: a Fehér Házban is rendszeresen feltálalt Omaha steak lesz az egyik főétel.

Bál Zoób Kati ruháiban

A 194. Anna-bálon ismét van lehetőség arra, hogy Zoób Kati által tervezett Anna-báli ihletésű gyönyörű ruhákat viseljék a vendégek. A Divatház a városnak adományozott ötven darab, egyedi ruhát, amelyek most kölcsönözhetők a bálra.  A ruhakölcsönző a Városi Múzeumban kapott helyet.

James Bond és a menyasszonyi ruha

Örökös dilemma, hogy vajon milyen ruhában érkezzünk az Anna-bálra? A nyári meleg befolyásolhatja az anyagválasztást, a kísérő férfi tűrőképessége a dekoltázs nagyságát, a hossz azonban előírás. Schiffer Miklós stílustanácsadó-divatszakértővel, az Anna-bálok visszatérő zsűritagjával ezúttal a férfiak öltözékét is górcső alá tettük.