Legyenek vidámak, oldottak a lányok!

Július 27-én rendezik meg az idei, 194. Anna-bált. Már javában zajlanak a nyár emblematikus eseményének előkészületei, hogy a hagyományos kísérő rendezvények, és persze maga a bál a szokásoknak megfelelően jó hangulatban teljék. A ceremónia szerint ezúttal is a tavalyi bál szépe ad engedélyt a bál megnyitására. A 27 éves, Budapesten élő, Tóth Kinga Zoét kérdeztük, ő miként készül a bálra.

 


- Az Anna- bál egy nagyon szép emlék számomra, jó visszagondolni rá, életem egyik legszebb napja. Hangulatos este volt, boldog voltam. Nem érkeztem különösebb céllal, meg sem fordult a fejemben, hogy nyerhetek, úgy gondoltam ez a 18 éves lányok között dől majd el, ezért aztán nem volt bennem semmi szorongás. Oldott voltam, közvetlen és mosolygós, biztos ez is közrejátszott abban, hogy felfigyeltek rám.

- Befolyásolta valamiben az életét, hogy a bál szépének választották?

- A bál után több felkérést is kaptam: fotózásra, divatbemutatóra, egy sport márkának készítettek rólam fotókat, reklámfilmben is szerepeltem. Igaz, a bál előtt is kapcsolatban voltam modell ügynökséggel, szóval nehéz megmondani, hogy mit köszönhetek a bálnak. Az biztos, volt pár felkérés, amit azért kaptam, mert látták a báli fotóimat. Most hétvégén például Debrecenbe utazom a férfi kézilabda magyar kupadöntőre, ahol, mint a bál szépe veszek részt a díjátadó ünnepségen. Egyébként a szakmámban dolgozom, marketing-reklám szakon diplomáztam, jelenleg egy budapesti marketing ügynökségnél dolgozom.

- Már készül az idei bálra?

- Nagyon jó érzésekkel gondolok az Anna-bálra, de érdekes, most jobban izgulok, mint tavaly.  Ezúttal jóval nagyobb figyelem hárul majd rám, lesznek feladataim, részt veszek a Szívhalászaton, végig kocsikázom a városon, én nyitom meg a bált, szerepelnem kell, szóval a szokásosnál nagyobb izgalommal készülök. A vőlegényemmel jövök, az a célom, mint tavaly, töltsünk el egy hangulatos estét.

abal18

- A hagyományostól eltérő ruhában volt a tavalyi bálon. Megvan már az idei ruhája?

- A ruhám még nincs meg. Tavaly a saját elképzeléseim alapján egy részemre tervezett ruhában voltam, ami nagyon jól sikerült, valószínűleg ugyanaz a tervező készíti majd el az idei ruhámat is, de a formáján és a színén még gondolkodom.

- Mit tanácsolna az elsőbálozó lányoknak?

- Tavaly nagyon sok lány volt hófehér, menyasszonyi ruhában, véleményem szerint az elsőbálozók nyugodtan választhatnak ennél egy kicsit különlegesebb darabot, és színben is el lehet térni a fehértől. Biztos vagyok benne, hogy a sikeremet a ruhámnak is köszönhetem, mert feltűnő volt, kicsit elrugaszkodott a hagyományoktól, és magaménak éreztem, nem mozogtam benne idegenül. A másik tanácsom, hogy az este folyamán ne a bál szépe választással foglalkozzanak a lányok. Érezzék jól magukat, legyenek vidámak, oldottak. Élvezzék a párjukkal az estét, így lesz jó kisugárzásuk. Tapasztaltam a bálon, hogy érezhető a lányok között a rivalizálás, méregetik egymást, túlizgulják a bált, voltak, akik szavazatokat is gyűjtöttek. Én tavaly csak egy jó estét szerettem volna eltölteni, szerintem ezt látták rajtam, és ezért figyeltek fel rám.

- Idén, mint a bál szépe, hivatalosan vesz részt az eseményen. A későbbiekben is eljön majd a bálra?

- Biztos, hogy eljövök majd még. Színvonalas rendezvény, amelyhez nagyon szép emlékek kötnek. Szeretem, hogy megőrizték a bál hagyományait, szerintem ez a vonzereje is. Ajánlom a fiatal lányoknak a bált, ne hagyják ki, mert mindenképp maradandó élmény lesz számukra.