Báli menü - A Fehér Házban is ezt tálalják

Kilencedik alkalommal készíti az Anna-bál gálavacsoráját Tóth József séf. Minden évben maga állítja össze a vendégek asztalára kerülő ételsort, amit előtte többszöri próbafőzésen tesztel. Idén egy régóta vágyott különlegességgel készül: a Fehér Házban is rendszeresen feltálalt Omaha steak lesz az egyik főétel.

 

Július 27-én rendezik a 194. Anna-bált, az eseménynek helyet adó Anna Grand Hotel konyhájában Tóth József séf és segítői a sajtó jelenlétében készítették el a báli menüt.

A négyfogásos vacsorán ezúttal süllő és marha steak kerül majd az asztalra. A világhírű Omaha steak Amerika legnagyobb marhahús-előállító vállalkozásától származik, érdekessége, hogy kizárólag ezt a marhahúst szolgálják fel az amerikai elnök különgépén és a Fehér Házban is.

A bál estéjén harminc szakács tálalja majd az ötszáz vendég elé a menüt az Apponyi-mintás porcelántányérokon.
Előételnek bükkfa forgácson érlelt süllőfilét kézműves kecskesajttal, házi sült paprikakrémmel, savanyított zöldségekkel. Majd következik a málnakrémleves sós túrógombóccal, ppisztáciával.
Főételnek braisingelt marhapofát tálalnak céklákkal, portói glazzal, pirított szalvétagombóccal, valamint Omaha bélszínt ördögszekér gombával, kakukkfüves-mézes sült mogyoróhagymával, füstölt burgonyahabbal. A desszert maracuja szelet lesz vaníliás cracquelinnel, egzotikus gyümölcsökkel.

A képre kattintva videón megnézhető a menü Tóth József tolmácsolásával.

konyha1